NK Tegelwippen 2022

Heel Holland Wipt

Van 21 maart t/m 31 oktober speelden we het NK Tegelwippen. Het was weer een spannende wedstrijd. 135 gemeenten gingen met elkaar de strijd aan en iedereen kon meedoen door tegels te wippen in z’n eigen voor-, achter of geveltuin!

In de drie klassementen wonnen Breda, Almelo en Hollands Kroon: zij wipten de meeste tegels per inwoner en wonnen de Gouden Schep. Gemeente Den Haag verwijderde in totaal de meeste tegels (306.178) en ging er vandoor met de Gouden Tegel. Bekijk de uitreiking in de video hieronder.

Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier!

Gemeente aanmelden 2023

Meld je gemeente aan

Actuele tegelstand

Dit jaar zijn er drie Gouden Scheppen en een Gouden Tegel te winnen door de deelnemende gemeenten. Per klassement wint de gemeente met de hoogste TPI een Gouden Schep. De gemeente met de meeste gewipte tegels wint de Gouden Tegel.

Meeste gewipte tegels:
Hoogste TPI:
Meeste deelnemers:
Meeste gewipte tegels:
Hoogste TPI:
Meeste deelnemers:
Meeste gewipte tegels:
Hoogste TPI:
Meeste deelnemers:

Tegelteller

Gewipte tegels in
Nederland