Organisatie

Wie organiseert zoiets?

Het NK Tegelwippen 2021 wordt gesterkt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Ons Water, Rotterdams WeerWoord en Amsterdam Rainproof. Het NK Tegelwippen is in 2020 bedacht door activatie bureau Frank Lee en collectief Dus Wat Gaan Wij Doen.

Het NK Tegelwippen maakt deel uit van een reeks activiteiten die de komende twee jaar plaatsvinden, met als doel het vergroenen van tuinen. De activiteiten worden georganiseerd door een groot aantal groene organisaties. Zij hebben de handen ineengeslagen om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen – samen met de inwoners. Aangesloten organisaties zijn onder andere: Stichting Steenbreek, Tuinbranche Nederland, IVN, Samen Klimaatbestendig, vereniging GDO (Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling), Ons Water, Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, NL Greenlabel en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Deze organisaties bieden een schat aan informatie en expertise om jou als gemeente op weg te helpen bij het vergroenen van de buitenruimte. Zij weten hoe je mensen activeert, wat je moet doen om wateroverlast, droogte en hittestress te verminderen en welke planten bijdragen aan meer biodiversiteit. Om het NK Tegelwippen een vliegende start te geven, brengen ze al deze kennis overzichtelijk voor je bijeen. Meer informatie hierover volgt.

Contact NK 2020

Wippen is belangrijker dan winnen

Wil je op de hoogte blijven van het NK Tegelwippen?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.