Spelregels

Waar moet je op letten bij het NK Tegelwippen?

Door het hele land zullen vanaf 30 maart tot 30 september verschillende derby’s plaatsvinden van gemeenten die tegen elkaar tegels wippen. Daarnaast strijden alle gemeenten voor de prestigieuze Gouden Tegel! De gemeente die (relatief) de meeste tegels wipt wint!
Aanmelden voor gemeenten

Zo doe je mee

Meedoen aan het NK Tegelwippen is makkelijk en gratis. Iedere gemeente gaat op zijn eigen manier aan de slag om bewoners aan te zetten hun (gevel)tuin te onttegelen van 30 maart tot 30 september. Zo ga je te werk:

Stap 1: Aanmelden

Meld je gemeente aan via dit aanmeldformulier (en daag een andere gemeente uit!)

Stap 2: Competitie

Wakker de strijd vast aan! Deel jullie deelname aan het NK Tegelwippen op de social media kanalen van jullie gemeentes.

Stap 3: Tegelwippen

Zet de bewoners van je gemeente vanaf 30 maart aan om zoveel mogelijk tegels uit hun eigen (gevel)tuin te verruilen voor groen en laat ze dit registreren op de website van het NK Tegelwippen. De communicatietools en voorbeelden die wij met je delen kunnen daarbij helpen.

Stap 4: Winnen

Doordat iedereen in jouw gemeente van 30 maart tot 30 september tegels heeft vervangen voor groen, wint jouw gemeente de derby, en misschien ook wel de Gouden Tegel!

Relatieve telling

Alle gemeenten zijn anders, een gemeente met meer inwoners kan makkelijker winnen bij een telling met het absolute aantal tegels. Daarom gebruiken we een relatieve telling. Dit houdt in dat we het aantal gewipte tegels delen door het aantal inwoners per gemeente.

Start NK Tegelwippen

Wippen kan vanaf 30 maart, vanaf dan kun je het aantal gewipte tegels en een bewijsfoto van jouw gewipte (gevel)tuin opgeven via onze website.